Nieuwe samenstelling bestuur

Op 1 april jl. is Maarten de Jong teruggetreden als bestuursvoorzitter van stichting Centre for Organisational Integrity (COI). Zijn opvolger is Lotte Reitsma, voorheen bestuurssecretaris. Thijs Drouen is per 8 april als bestuurssecretaris toegetreden tot het bestuur. Malouke Kuiper is begin maart als bestuursondersteuner gestart bij het COI.

Drs. Maarten de Jong was tot 2006 directeur van het Department of Institutional Integrity bij de Wereldbank in Washington D.C. In die functie was hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van programma’s voor bedrijfsethiek en integriteit met inbegrip van corruptie- en fraudeonderzoeken. In 2012 richtte hij samen met mr. Arthur Doctors van Leeuwen de Stichting Stimuleringskader Integere Organisaties (SIO) op. De stichting ontwikkelde een kader voor het stimuleren van integriteit in organisaties en een leergang om professionals daarin op te leiden. Onder zijn leiding is het SIO uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van organisatie-integriteit. In 2020 zijn het stimuleringskader en de leergang ingrijpend vernieuwd. Ook heeft de stichting een nieuwe naam gekregen; Centre for Organisational Integrity (COI).

Mr. Lotte Reitsma is freelance consultant ethiek- en integriteitsmanagement. Als secretaris van het bestuur van de stichting en als programmamanager bij de leergang vervulde zij een belangrijke rol bij de vernieuwing van het COI. De Raad van Toezicht is verheugd in haar een waardige opvolger van Maarten de Jong te hebben gevonden.

Mr. Thijs Drouen is werkzaam als principal partner bij Hooghiemstra & Partners en gespecialiseerd in thema’s als  GDPR, AI en governance. Thijs Drouen weet uit zijn eigen praktijk hoe belangrijk aandacht voor en het gesprek over ethiek en integriteit zijn om normen die voortvloeien uit wetgeving zoals de AVG te laten doordringen in het DNA van organisaties. Als alumnus van de leergang heeft hij bijzondere affiniteit met het aandachtsgebied van het COI en is hij een aanwinst voor het bestuur.

Malouke Kuiper Msc startte begin maart als bestuursondersteuner bij het COI. Zij voltooide een master Rechtspsychologie en werkt momenteel als PhD-onderzoeker Recht en Gedrag aan de Amsterdam Law School, Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek gaat over de relatie tussen sociaalwetenschappelijk onderzoek en de juridische praktijk, gericht op de gedragsfunctie van het recht.

Het vernieuwde bestuur richt zich samen met  alumni en raad van toezicht de komende tijd op het verder uitbouwen van zijn activiteiten, waaronder het vernieuwen van de COI integriteitsstandaarden, het ontwikkelen van nieuwe opleidingen en het organiseren van webinars met actuele onderwerpen.

Als non-profit organisatie heeft het COI als missie integriteit en ethiek binnen organisaties te bevorderen. Dat doen wij door het aanbieden van opleidingen voor integriteitsprofessionals, het organiseren van webinars en seminars, het beheren en ontwikkelen van COI integriteitsstandaarden en het bevorderen van de uitwisseling van nieuwe wetenschappelijke inzichten op het vlak van organisatie integriteit en ethiek.

Op 24 september start de najaarsleergang Integriteitsmanagement. Meer informatie over onze leergang en andere activiteiten is te vinden op www.stichtingcoi.nl/activiteiten of volg ons op LinkedIn.

1 reactie. Reactie plaatsen

  • André Bruijn
    25 april 2021 20:30

    Maarten de Jong zeer bedankt voor alle prettige contacten en het nieuwe bestuur, met Lotte Reitsma als opvolger van Maarten, proficiat met de invulling en het kunnen voortzetten van het goede werk!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu